UE chce nowych przepisów -wymysłów eurodebilizmu ciąg dalszy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b707
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1272

No właśnie u nas jest. Dlatego nie rozumiem tego oburzenia.
    Adam

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

a to teraz tak nie jest? taki niebieski znaczek z domkiem i dzieckiem już jakiś czas egzystuje
      tak , ale tam w tej strefie jest 20 km/h + pare innych szczególnych przepisów.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Czyli spełniamy wymóg którego nie wprowadzono:P
        Adam

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

Zamieszczone przez b707
          Czyli spełniamy wymóg którego nie wprowadzono:P
          nawet przewyższamy
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

A oto skąd się bierze 1/5 gazów cieplarnianych - to tak na marginesie, w nawiązaniu do nowych obciążeń ekologicznych nakładanych na posiadaczy samochodów, jako głównych trucicieli

Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Jak działa pakiet ratunkowy dla Grecji

Komentarz

• kmink
                L&K
                • 2007
                • 1360
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                Zamieszczone przez b707
                [Panowie, ale to 30 km/h tyczyłoby się stref zamieszkania [residential area], a nie terenu zabudowanego [Built-up area]
                a to teraz tak nie jest? taki niebieski znaczek z domkiem i dzieckiem już jakiś czas egzystuje
                dokładnie :-)

problem jest taki że większość tras prowadzi przez miasteczka gdzie takie znaki wg wytycznych UE powinny stać...

np w USA jedziesz sobie autostradą...która co jakiś czas(kilkadziesiąt mil) przebiega przez miasteczka...ciągniesz się 25 a miejscami 15mil/h :shock: przejeżdżasz 5km-ów i znowu highway :diabelski_usmiech więc można spokojnie się dostosować...

shok to ty chyba zapomniałeś dlaczego był ten syf....

ano dlatego że kilka razy w przeszłości kraje obecnej UE wydymały nas bez mydła...jestem pewien że zrobiły by to ponownie...

zobaczymy co będzie po 2013...jak skończy się jałmużna(dotacje) z UE...jak zapomnimy o Euro2012... :wink:
                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez kmink
                  shok to ty chyba zapomniałeś dlaczego był ten syf....

ano dlatego że kilka razy w przeszłości kraje obecnej UE wydymały nas bez mydła...jestem pewien że zrobiły by to ponownie...
                  oczywiście ,że tak było. I jeżeli teraz by Polskę z Unii wywalili lub cała Unia padła to śmiem twierdzić ,że nasz kraj upada w ciągu kilkunastu miesięcy... Co niektórzy piszą niech ta cała Unia padnie... ale dla Polski to byłaby katastrofa, a dla innych rządzących w Unii zbawienie

Komentarz

• Andja
                    Rider
                    • 2006
                    • 596

Zamieszczone przez shok
                    ....
                    Ostatnio czytałem o tym iż mają obecny czynnik klimatyzacji zastąpić nowym ponoć szkodliwym dla zdrowia jednak nie szkodliwy dla dziury ozonowej :P
                    A najlepszym czynnikiem byłby CO2 jednak ma jedną najważniejszą wadę --UWAGA nie da się na nim zarobić :diabelski_usmiech
                    i tu się mylisz!!! wymyślono coś takiego jak: handel emisjami czyli CO2. i na tym da się zarobić...olbrzymie pieniądze.

ograniczenie prędkości do 130km/h na autostradach zaczęto stosować x lat temu (od kiedy tylko pamiętam). a zważywszy na postęp technologiczny (samochodowy) nie ma co porównywać samochodów sprzed 20lat i dzisiejszych. dlatego moim zdaniem normalna prędkość autostradowa (przelotowa) to 150km/h.

inną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafią :-(. moja lepsza połówka robiła prawo jazdy w tamtym roku i ani jednej jazdy nie odbyła na autostradzie. a mamy do A4 2 km - to jest jakieś nieporozumienie.

w minionym tygodniu były 2 wypadki na A4 - skądś się to bierze.

codziennie do pracy jeżdżę A4 i jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/h. ludzie nie zdają sobie sprawy jakie zagrożenie stwarzają.

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Andja
                      i tu się mylisz!!! wymyślono coś takiego jak: handel emisjami czyli CO2. i na tym da się zarobić...olbrzymie pieniądze.
                      a jaki to ma związek z produkcją gazu do klimatyzacji?
                      a to ,że handluje się emisjami to ja dobrze wiem... miałem nawet taki przedmiot na studiach jak ochrona środowiska i musiałem się uczyć bzdetów do niczego mi nie potrzebnych

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14885
                        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Andja
                        nną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafią
                        Zamieszczone przez Andja
                        i jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/h
                        potwierdzam. Pas rozbiegowy i pas do zjazdu... to nie siedzi w wyobraźni wielu polskich kierowców.
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Zamieszczone przez ruwado
                          Zamieszczone przez Andja
                          nną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafią
                          Zamieszczone przez Andja
                          i jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/h
                          potwierdzam. Pas rozbiegowy i pas do zjazdu... to nie siedzi w wyobraźni wielu polskich kierowców.
                          no i jeszcze jazda środkowym pasem (na 3 pasach) albo lewym pasem na dwóch albo żałośnie wolne wyprzedzanie tira nawet nie przez tira tylko osobówkę, gdzie kierowca nie chce rozpędzić się powyżej 100km/h
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

Pracuję...